اخبار شهرستان‌ها


آغاز برداشت میوه گرمسیری و ضدسرطانی"چيكو" در ميناب/پیش‌بینی برداشت بیش از ۴۰۰ تن محصول

معاون سازمان و مدير جهاد كشاورزي ميناب از آغاز برداشت ميوه گرمسیری چيكو از سطح 56 هکتار باغات اين شهرستان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی میناب، عباس مویدی گفت: درخت چيكو در آب‌وهوای گرم و مرطوب و يا نواحي خشك رشد مي‌كند و در اقليم‌هاي ساحلي بهترين شرايط رشد و ثمر دهی را دارد.

 وی افزود: چيكو از اول دي تا نيمه اول اسفندماه قابل‌کشت است و اوج گل‌دهي آن در اواخر زمستان و اوایل بهار است.

 معاون سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: در شهرستان ميناب برداشت ميوه چيكو معمولاً از اوایل مردادماه آغاز و تا اوایل شهريور ادامه دارد.

مویدی با اشاره به نحوه برداشت ميوه چيكو، يادآور شد: ميوه قبل از رسيدن كامل و بر روي درخت برداشت مي‌شود و مدت 48 ساعت در يك فضاي گرم كه بستگي به مقدار ميوه دارد نگهداري و پس از آن رسيده و قابل‌استفاده مي‌شود.

 وي افزود: یکی از روش‌های رایج روش تكثير چيكو در منطقه از طريق پيوند زدن بر روي پايه كرول است.

 مدير جهاد كشاورزي ميناب ضمن اشاره به خاصيت غذايي ميوه چيكو، ادامه داد: اين ميوه داراي كربوهيدرات، پروتئين، چربي، فسفر، كلسيم، آهن، ويتامين ث و مواد قندي است كه بيشترين مصرف آن به‌صورت تازه خوري است.

 مویدی با بيان اينكه چيكو از چندین سال پيش در باغات ميناب کشت‌شده است، افزود: در حال حاضر 56 هكتار از زمين‌هاي این شهرستان زير كشت اين درخت است.

  وي اظهار کرد: هر درخت چيكو نسبت به سن، به‌طور متوسط 500 عدد ميوه در سال توليد مي‌كند.

  مدير جهاد كشاورزي ميناب با اشاره به اينكه شهرستان ميناب از نظر سطح زير كشت چيكو در استان مقام نخست را دارد، افزود: در بخش مركزي ميناب توسعه كشت چيكو بسيار مناسب است و اين شهرستان از پتانسيل خوبي براي افزايش كشت اين محصول و صادرات ميوه آن به كشورهاي عربي و مصرف داخلي نيز مي‌تواند از بازاريابي مناسب برخوردار باشد.

 مویدی در پایان خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود از سطح 56 هکتار سطح زیر کشت چیکو در شهرستان، بیش از 400 تن محصول در میناب برداشت شود.