خبرها


عمليات اجرايي ساخت “سد زاكين” بندرعباس آغاز شد

 طیآیینی با حضور استاندار هرمزگان و تعدادی از مسوولان استانی و محلی، عمليات اجرايي ساخت "سد زاكين" در دهستان سياهو از توابع شهرستان بندرعباس آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان، در اين مراسم استاندار هرمزگان با اشاره به اقدامات موثر سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای توسعه این بخش گفت: با توجه به خشکسالی های اخیر، احداث سد زاکین سبب توسعه کشاورزی در منطقه و ایجاد اشتغال می شود.

حسین هاشمی تختی با بیان اینکه این استان مستعد کشاورزی است، افزود: بخش کشاورزی یکی از مهم ترین بخشهای اقتصادی برای این استان است و باید مشکلاتی که خشکسالی های چند ساله اخیر برای کشاورزان منطقه بوجود آورده است را با ارایه راهکار و برنامه ریزی رفع کرد.

وی اظهار داشت: مهار آبهای سطحی و استفاده بهینه از این آبها با استفاده از آبیاری تحت فشار از جمله اقداماتی است که باید در این زمینه انجام شود و سازمان جهاد کشاورزی استان در این راستا اقدامات مهمی را انجام داده است.

وی اضافه کرد: این منطقه همیشه در معرض روان آبها قرار داشته و موجب بروز مشکلات و خساراتی برای ساکنان منطقه می شد که با احداث این سد می توان آبها را مهار و از آنها استفاده بهینه کرد که این امر توسعه کشاورزی را به دنبال دارد.

در ادامه، رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، نیز با اشاره به موقعیت جغرافیایی این استان گفت: از 20 میلیارد مترمکعب بارندگی ها، به دلایل متعدد فقط میزان کمی از این آبها مهار می شود.

علی نقی صالحی افزود: سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، 13 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را با هزینه 19 میلیارد تومان زیر پوشش آبیاری تحت فشار قرار داده است و امسال نیز 21 هزار هکتار را در برنامه کاری خود دارد که هزینه 85 درصد از این میزان بر عهده دولت و مابقی توسط خود مردم انجام می شود.

وی، اظهار داشت: روستای زاکین با 170 هکتار زیر کشت که 95 درصد زیر کشت آن متعلق به نارنگی است، در سالهای اخیر با خشکسالی مواجه و به دنبال آن نیز کشاورزان منطقه با مشکلات کم آبی روبرو شده بودند که با انجام مطالعات، برای مقابله با مشکلات تصمیم به احداث این سد گرفته شد.

این مسوول بیان داشت: با احداث این سد 330 هکتار از اراضی کشاورزی منطقه توسعه پیدا می کندو با برنامه ریزی های انجام شده، پیش بینی می شود که سد زاکین تا پایان سال 91 به بهره برداری برسد.

 

 وی، با بیان اینکه تنها فعالیت اقتصادی ساکنان این منطقه کشاورزی است، اظهار داشت: در حال حاضر 170 هکتار از اراضي كشاورزي منطقه به به زیر کشت می رود که با بهره برداری از این سد، اراضي كشاورزي منطقه تا 330 هكتار قابلیت توسعه را دارد.

صالحی، تامين آب كشاورزي و توسعه سطح كشت حدود 330 هكتار اراضی، توسعه صنعت گردشگري، جلوگيري از مهاجرت روستاييان، مهار سيلاب هاي مخرب، احداث راه هاي مناسب در منطقه وهمچنین فراهم نمودن بستر مناسب جهت توسعه صنعتي منطقه را از اهداف این طرح ذکر کرد.

وی، بیان داشت: این پروژه دارای مزیتهای از جمله زيركشت رفتن اراضي لم يزرع پايين دست، ايجاد اكوسيستم آبي درياچه پشت سد جهت ازدياد گونه هاي حيات وحش و پناگاه پرندگان مهاجر و همچنین تلطيف هوا و افزايش رطوبت خاك وهوا می باشد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، با اشاره به مشخصات فني سد اظهار داشت: اين سد از نوع سنگریزه ای با هسته رسي مي باشد که 5/184 متر طول تاج و 8 متر عرض، حجم خاکریزی 550 هزار مترمکعب وحجم جريان متوسط سالانه 27/7 ميليون متر مكعب می باشد.

قابل ذکر است که وضعیت کشاورزی این منطقه به لحاظ آب و هوایی متفاوت تر از سایر نقاط استان می باشد و کشت محصولات متنوع سردسیری نظیر انگور، گردو و سایر محصولات دیگر صورت می گیرد.