خبرها

بهره برداری از ۳۶ سایت تولید ورمی کمپوست در هرمزگان

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از افتتاح 36 سایت تولید ورمی کمپوست در شهرستانهای استان خبر داد و گفت: این تعداد سایت در گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی در سطح 4 هزار و 500 مترمربع ایجاد می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، مهندس "سهراب رمضانپور" افزود: ایجاد این سایتها در شهرستانهای رودان، بندرعباس، بندرخمیر و حاجی آباد و میناب بمنظور تولید کود آلی با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان و متقاضیان در این زمینه انجام شده است.

وی، اعتبار هزینه شده برای این تعداد سایت را یک میلیارد و 800 میلیون ریال عنوان و اضافه کرد: با بهره برداری از این تعداد سایت 37 نفر مشغول بکار می شوند.

این مسوول اضافه کرد: درحال حاضر ورمی کمپوست بعنوان تنها کود آلی بیولوژیک در دنیا شناخته شده و فرایند کمپوست را به صورت بیولوژیک انجام می دهد که نتیجه آن تولید محصولات كشاورزي سالم وطبيعي مي باشد که استفاده از روش توليد ورمي كمپوست دارای فوایدی زیادی از نقطه نظر اقتصادي و محيط زيست می تواند داشته باشد.

به گفته رمضانپور، سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان راه اندازی سايتهاي توليد اين كود را از سال گذشته آغاز کرده و سايت هاي مربوط به توليد اين كود يكي پس از ديگري درحال اجرا مي باشد و در این زمینه نیز تسهیلاتی به مبلغ 40 میلیون ریال در قالب مشاغل خانگی به متقاضیان داده می شود.

وی، خاطرنشان کرد: همچنین برای توانمند سازی متقاضیان که بیشتر آن را زنان تشکیل می دهند، در زمینه پرورش و تولید كرم های ورمی تولید كننده كود كمپوست آموزشهایی از طرف این سازمان در تعدادی از شهرستانها اجرا و درحال اجرا شدن است.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان بیان داشت: این می تواند بهترین موقعیت برای بانوان متقاضی شغل به خصوص دانش آموختگان رشته های كشاورزی باشد تا نسبت به تولید كود ورمی كمپوست مورد نیاز این استان، در شهرهای محل زندگی خود اقدام كنند.

این مسوول با اشاره به فواید ورمی کمپوست برای تبدیل زباله به کودی کاملا ارگانیک بیان داشت: آیزنیا فوتیدا یک نوع کرم زباله خوار است که با خوردن زباله تر، ضایعات کشاورزی و کود دامی کودی کاملا ارگانیک و عاری از میکروب تولید می کند. این کود آلی ، سبب نفود پذیری و تهویه خاک شده ومی تواند میزان آب بیشتری را نگهداری و همچنین از هدر رفتن آن جلوگیری کند.

تهيه كود ورمي كمپوست حاصل فعالیت بیولوژیک یک نوع کرم خاکی است این جانور از مواد آلی موجود در طبیعت تغذیه کرده و آن را به کود آلی مغذی تبدیل می کند و در خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک تأثیر بسزایی دارد. این کود اصلاح کننده خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک بوده و علاوه بر وزن مخصوص کم، فاقد هرگونه بو، باکتریهای غیر هوازی، قارچها و علفهای هرز می باشد. ورمی کمپوست علاوه بر قابلیت جذب آب با حجم بالا، شرایط مناسب جهت دانه بندی و قدرت نگهداری مواد غذایی مورد نیاز گیاهان را فراهم می نماید. و همچنین حاوی عناصر غذایی بسیار غنی بویژه ازت بوده که به تدریج آنها را در اختیار گیاه قرار می دهد.