اخبار شهرستان‌ها


ردیابی یک هزار و ۱۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی میناب برای مبارزه با ملخ صحرایی 

معاون سازمان جهادکشاورزی هرمزگان و مدیر جهاد کشاورزی میناب، گفت: از ابتدای پاییز با اعلام سازمان خوار و بار جهانی(فائو) مبنی بر هشدار ریزش دوباره ملخ صحرایی به منطقه بیش از یک هزار و 180 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان برای مبارزه با ملخ صحرایی مورد ردیابی قرار گرفته اند و خوشبختانه تاکنون هیچگونه ریزشی درسطح شهرستان مشاهده نگردیده است.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی میناب، عباس مویدی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مبارزه با ملخ صحرایی که در معاونت استانداری و فرمانداری ویژه این شهرستان برگزار شد، گفت: سال گذشته اولین نقطه ریزش ملخ صحرایی در منطقه مازاوی سندرک به وقوع پیوست.
مدیر جهادکشاورزی میناب، افزود: در منطقه مازاوی بدلیل صعب العبور بودن مسیر کار مبارزه با ملخ صحرایی به سختی انجام شد که خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته و اقدام بموقع هیچگونه خسارتی کشاورزان منطقه را تهدید نکرد.
وی، ادامه داد: ریزش امسال با آغاز فصل زراعی همراه خواهد بود که باید این هشدار را جدی گرفت.
مدیر جهاد کشاورزی میناب، گفت: از ابتدای پاییز با اعلام سازمان خوار و بار جهانی(فائو) مبنی بر هشدار ریزش دوباره ملخ صحرایی به منطقه بیش از یک هزار و 180 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان برای مبارزه با ملخ صحرایی مورد ردیابی قرار گرفته اند و خوشبختانه تاکنون هیچگونه ریزشی درسطح شهرستان مشاهده نگردیده است.
وی، پیش آگاهی لازم به کشاورزان و ردیابان محلی، برگزاری کلاس آموزش کنترل ملخ صحرایی، ردیابی مکرر کانون های آلوده از قبیل روستاهای مازاوی، درگیلو و تلنگ آهوگانی و پیگیری تامین دستگاه های سم پاش از مرکز استان از اقدامات انجام شده مدیریت جهادکشاورزی میناب از زمان اعلام هشدار فائو بوده است.
مویدی، بیان کرد: هرمزگان و سیستان و بلوچستان اولین مناطق ریزش ملخ صحرایی به کشور خواهند بود که به محض ورود طی دو الی سه روز به منطقه ما خواهند رسید.
معاون سازمان جهادکشاورزی هرمزگان با تاکید بر مشارکت همه دستگاه های اداری شهرستان جهت مبارزه با ملخ صحرایی، گفت: سال گذشته بهترین عملکرد مبارزه با ملخ صحرایی در هرمزگان مربوط به میناب بود.
مویدی، ادامه داد: سال گذشته با 8 اکیپ عملیات مبارزه با ملخ صحرایی را در سطح شهرستان انجام دادیم که امسال به سه برابر تجهیزات و امکانات سال گذشته با توجه به حجم ریزش بنا بر اعلام فائو نیازمندیم.
وی با گلایه از عدم همکاری برخی از ادارات شهرستان میناب در سال گذشته در خصوص مبارزه با ملخ صحرایی، گفت: همگی دستگاه های اداری شهرستان میناب باید آمادگی لازم را جهت مبارزه با ریزش ملخ صحرایی اخیر داشته باشند.
مویدی با تاکید بر راه اندازی آمادگاه مبارزه با ملخ صحرایی در میناب، افزود: با توجه به ریزش گسترده سال گذشته ملخ صحرایی در این منطقه اما متاسفانه آمادگاه مبارزه با ملخ صحرایی جنوب کشور در جنوب کرمان مستقر است.
وی، خاطرنشان کرد: کمیته ای در سطح شهرستان با حضور ادارات حفاظت منابع محیط زیست، شبکه بهداشت و درمان، شهرداری، منابع طبیعی و آبخیزداری و... تشکیل شود تا بتوانیم بصورت گروهی و با با مشارکت جمعی عملیات مبارزه با ملخ صحرایی را انجام دهیم.
گفتنی است؛ در پایان جلسه نیز عبدالحسین ترابی معاون فنی فرماندار ویژه میناب همه ادارت و تجهیزات آنان را ملزم به همکاری با جهادکشاورزی جهت آمادگی مبارزه با ملخ صحرایی در سطح شهرستان نمود.