اخبار شهرستان‌ها


کارگاه آموزشی کشاورزی حفاظتی در رودان برگزار شد

کارگاه آموزشی با عنوان کشاورزی حفاظتی باهدف آشنایی بهره‌برداران با عملیات خاکورزی، ادوات کشاورزی و نحوه استفاده از دستگاه‌ ها در کشت محصولاتی مانند کلزا و گندم، در مزرعه آقای تاجیکی واقع در بخش رودخانه شهرستان رودان برگزار گردید.

کارگاه آموزشی با عنوان کشاورزی حفاظتی باهدف آشنایی بهره‌برداران با عملیات خاکورزی، ادوات کشاورزی و نحوه استفاده از دستگاه‌ ها در کشت محصولاتی مانند کلزا و گندم، در مزرعه آقای تاجیکی واقع در بخش رودخانه شهرستان رودان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان؛ مدیرجهاد کشاورزی شهرستان رودان گفت: پایداری پیشرفتها در بخش کشاورزی مستلزم حفظ محیط زیست و منابع طبیعی تولید، مقرون به صرفه بودن تولید به لحاظ اقتصادی و سودمندی اقتصادی متوازن و منصصفانه آن برای جامعه است.

وی افزود: کشاورزی پایدار متضمن بهره برداری از منابع موجود برای تامین نیازهای نسل کنونی است، مشروط به اینکه امکان نسلهای آتی برای برآورده ساختن نیازهای خودشان به مخاطره نیفتد.

این مقام مسئول گفت: برای تحقق کشاورزی پایدار تا کنون رویکردها و رهیافتهای مختلفی نظیر کشاورزی آلی یا ارگانیک، کشاورزی زیستی، کشاورزی کم نهاده، کشاورزی طبیعی، کشاورزی اکولوژیکی، کشاورزی حفاظتی و نظایر آن مطرح شده است. در این بین، ترویج و گسترش کشاورزی حفاظتی از اهمیت اساسی برخوردار است.

مدیر جهاد کشاورزی رودان تصریح کرد: کمبود منابع آب و خاک، تغییرات اقلیمی و خشکسالی، تغییر کاربری اراضی و رواج کشت در اراضی شیب دار، زراعت بد (سوزاندن و عدم باقی گذاشتن بقایای گیاهی، تک کشتی و عدم رعایت تناوب زراعی، کاشت و داشت از جمله انتخاب رقم، آبیاری و کودهی نامتناسب با ساختمان و بافت خاک، بکارگیری نامناسب ماشین آلات بعضاٌ فرسوده) در برخی مناطق ضرورت توجه به کشاورزی حفاظتی را بیشتر نمایان ساخته است.

وی عنوان کرد: خاک‌ورزی و کشت متعارف مصرف زیاد آب و کود شیمیایی و سوخت انرژی (در نتیجه کار ماشین آلات برای تهیه بستر و کاشت)، فرسایش آبی و بادی قابل ملاحظه، فشردگی، افت کیفیت خاک (تخریب ساختمان خاک، شکل گیری لایه سخت زیر خاک و در نتیجه کاهش نفوذپذیری و مواد آلی خاک و در نتیجه افت تدریجی حاصلخیزی خاک) و از دست رفتن کربن آلی خاک به‌صورت نشت گازکربنیک به اتمسفر و در نتیجه تشدید پدیده گلخانه‌ای و سپیدایی یا آلبدو (درصد بازتاب نور از یک سطح) گرم‌تر شدن میانگین دمای جهانی را در پی دارد.

وی در خصوص مفهوم کشاورزی حفاظتی اظهار کرد: کشاورزی حفاظتی فقط یک روش تولید خاص یا فناوری کشت نیست. بلکه نوعی سامانه اداره و مدیریت حفاظت از منابع آب و خاک در کشاورزی به شیوه‌های مختلف از جمله کمینه سازی و بهینه سازی عملیات کاشت و خاک ورزی (بی خاک ورزی و کم خاک ورزی) است.