جلسه هم اندیشی ساماندهی دامداری های روستایی با مشارکت بنیاد مستضعفان با حضور مهندس اصلاحی مدیر دام استان در جزیره لارک برگزار گردید.
جلسه هم اندیشی ساماندهی دامداری های روستایی با مشارکت بنیاد مستضعفان با حضور مهندس اصلاحی مدیر دام استان در جزیره لارک برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی قشم ، جلسه هم اندیشی ساماندهی دامداری های روستایی با مشارکت بنیاد مستضعفان با حضور مهندس اصلاحی مدیر دام استان ، کارشناس دام مدیریت جهادکشاورزی قشم ، دهیار و نماینده شورای اسلامی و دکتر شفیعیان سرپرست مرکز خدمات جامع سلامت روستائی لارک در این جزیره برگزار شد .
جزیره لارک با ۷۷ کیلومتر مربع مساحت ، درفاصله ۱۶ کیلومتر جزیره قشم و۳۱ کیلومتر با بندرعباس، در جنوبشرقی جزیره قشم قرار دارد.
سرپرست مرکز خدمات جامع سلامت روستائی لارک با تشکر از حضور نمایندگان جهادکشاورزی در جزیره لارک گفت: در چهارچوب امضای تفاهمنامهای بنیاد مستضعفان با استانداری هرمزگان؛در توسعه اشتغال و تامین معیشت در جزیره لارک مشارکت خواهد کرد. از آنجائیکه این جزیره از مناطق کم برخوردار محسوب می شوند. قرار است از طرف بنیاد مستضعفان اعتبار ویژه ای در قالب این تفاهم نامه به این منطقه اختصاص یابد که عمده آن برای تسهیلات ارزان جهت اشتغال و حمایت از کارآفرینان، تجهيز مدارس این جزیره، راهاندازي خط شناور لارك به قشم و بندر عباس جهت ايجاد زمينه تردد گردشگران، كمك به احداث اسكله و سالن انتظار جهت تردد شناورها، و... هزینه خواهد شد.
در ادامه نماینده شورای اسلامی جزیره لارک افزود : متاسفانه وجود واحدهای کوچک دامداری و سرگردانی دام ها در داخل جزیره باعث وجود بوی نامطبوع و چهره نازیبا و بعضا مشکلات بهداشتی در جزیره شده است با توجه به اعتبارات در نظر گرفته شده جابجایی این واحدها به خارج منطقه مسکونی بررسی گردد.
مهندس اصلاحی مدیر دام استان که درجلسه هم اندیشی ساماندهی دامداری های جزیره لارک حضور داشتند ضمن تشکر از شورای اسلامی و سرپرست مرکز سلامت جزیره لارک برای تشکیل جلسه اظهار داشت: جهاد کشاورزی هم همانند علوم پزشکی مسئولانه به اهمیت حفظ سلامت مردم می پردازد. حفظ دامداری های داخل روستاها یکی از گام های بلند در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.وی تصریح کرد: سرگردانی دام ها در سطح روستاها باعث شده که برخی از واحدهای دامداری داخل روستاها تعطیل شود و مسوولین روستا به فکر انتقال واحدها به خارج از روستا باشند . اگرچه بر اساس مصوبه هیات وزیران در سال ۷۶ طرح انتقال دامداریها صرفاٌ در شهرهای با بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت لازم الاجراست و برای روستاها ضرورتی ندارد .
اصلاحی افزود: وقتی دامداری به خارج از روستا منتقل شد، اولا دیگر نمی شود یک دامداری کوچک داشت، باید حتما یک واحد بزرگ احداث شود تا از نظر اقتصادی به صرفه باشد از سوی دیگر ، چون دیگر اهالی خانه نمی توانند نیازهای آن واحد را تامین کنند، باید یک یا چند کارگر بگیریم و به آنها حقوق بدهیم تا کارهای دامداری را انجام دهند. وقتی یک واحد دامداری در کنار خانه باشد، هزینه هایی که باید برای این واحد انجام شود بسیار پائین است، چرا که نیازی به نگهبان برای واحد دامداری ندارد و علوفه و آب را هم خانواده تامین می کنند.
مدیر دام استان اظهار امیدواری کرد که راه حلی با همکاری شورای اسلامی و دهیار جزیره لارک و مشارکت اهالی جهت ساماندهی دام های سرگردان اتخاذ گردد در پایان وی آمادگی معاونت بهبودتولیدات دامی استان را جهت همکاری در طرح های اشتغالزایی با مشارکت بنیاد مستضعفان در جزیره لارک اعلام داشت.