خبرها


با حضور قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور: هفتمین اجلاسیه نماز استان هرمزگان برگزارشد

هفتمین اجلاسیه نماز استان هرمزگان با حضور مسئولان کشوری و استانی، فرمانداران، ائمه جمعه و جماعات، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ، دانش آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید و ... در سالن اجتماعات شرکت گاز برگزار شد.

دکتر زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در هفتمین اجلاس نماز استان هرمزگان اظهار داشت: یکی از مهمترین ویژگی های انسان مسلمان، پایبندی به ذکر خداست و ذکر خدا، تحولات سازنده در فرد و اجتماع است.

وی افزود: امروز اگر نگاهی به معایب و محاسن تمدن غرب کنیم متوجه خواهیم شد که بخش عظیمی از انحرافات در دنیای معاصر ناشی از فراموش کردن یاد خداست ما هم به عنوان امت اسلامی با یاد خدا حیات طیبه پیدا  می‌کنیم. هیچ چیز دیگری جای ذکر الهی پر نمی‌کند اگر ما هم قصوری داشته باشیم طبق سنت های حاکم بر هستی، با مشکلات مواجه خواهیم شد اما اگر روی به خدا بیاوریم و از نماز برای حل مشکلات فردی و اجتماعی و خانوادگی استمداد کنیم گره ها باز خواهد شد.

 

 

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور خطاب به نوجوانان حاضر در اجلاسیه اذعان داشت: کسانی که در جهان اسلام به جایی رسیده اند در پرتو اقامه نماز و ذکر خدا به آن جایگاه دست یافته اند، علم و ایمان به صورت توأمان سازنده است ما به عنوان کسانی که نام مسلمان و عنوان توحید را سرلوحه زندگی خود قرار داده ایم باید بیش از هر چیزی مراقب نمازمان باشیم.

زرهانی با بیان اینکه اقامه نماز بر عهده همگان است، تصریح کرد: اساساً تمدن با فرهنگ حیات پیدا میکند و تمدن اسلامی با فرهنگ اسلامی و همچنین فرهنگ اسلامی با عبادت نماز و سایر عبادات استمرار می‌یابد، این اساس مهمترین رسالت حاکمان اسلامی اقامه نماز است.

وی گفت: امروزه در جامعه اسلامی ضمن پایبندی اکثریت مردم به دین و توحید و یکتاپرستی، اقامه نماز و انجام سایر عبادات، کاهلی هایی نیز وجود دارد که باید علت آن را یافت، چراکه هر رفتاری در انسان معلول علت یا علل است.

زرهانی ادامه داد: در ابتدای تاسیس ستاد اقامه نماز، از اساتید دانشگاه تهران تقاضا شد مطالعه را در خصوص کاهلی به نماز در میان اقشار مختلف جامعه انجام دهند، بالای ۹۰ درصد از افرادی که تاریخ الصلاة یا کاهل نماز بودن اعلام کردند ما فلسفه نماز را بلد نیستیم و نمی‌دانیم چرا باید نماز خواند ؟ خداوند چه نیازی به نماز ما دارد؟! ، این بیانگر آن است که ما در نظام تعلیم و تربیت در مدارس، دانشگاه ها ، صدا و سیما ، سازمان تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستگاه‌های فرهنگی و حتی والدین در درون خانواده ها، همانطور که از کار و آداب نماز را به فرزندان یاد می‌دهند باید فلسفه و اسرار نماز را به آن آموزش بدهند.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر اینکه نظام آموزشی در مدارس و دانشگاه ها نیاز به بازنگری دارد، تصریح‌ کرد: پیوند خانه و مدرسه و مسجد باید به عنوان یک حرکت مهم مد نظر قرار بگیرد هر خانواده‌ای واقعیت ارتباط مسجد داشته باشد چرا که ما نمی‌توانیم هم مسلمان باشیم و هم از مسجد فاصله بگیریم.

وی در ادامه افزود: مسجد در صدر اسلام هم مرکز عبادت بود و هم مرکز سیاست و تمشیت امور مسلمین و مرکز فرماندهی و فراخوان به سمت جهاد و همچنین برای حل معضلات اجتماعی راهگشا بود.

 

 

حجت‌الاسلام محمد اعتمادی رییس ستاد اقامه نماز استان هرمزگان نیز در این همایش اظهار کرد: ستاد اقامه نماز به استناد آیه ۴۱ سوره حج، رسالتش فرهنگ سازی و تثبیت امر اقامه نماز در جامعه است و جامعه هدف و ماموریت محوله ستاد نیز در وهله نخست، ناظربه  دستگاه‌های اجرایی، سازمان ها ، نهادها، کارخانجات، بیمارستانها، مدارس ، مراکز آموزش عالی و ... است که اعزام امام جماعت، احداث فضای نمازی، تجهیز و توسعه نمازخانه‌ها و ارائه آموزش‌های کاربردی وتخصصی  است که همه این فعالیت ها و برنامه ها در قالب انعقاد تفاهم نامه با ادارات خواهد بود و بیشترین رسالت ما قطعا متوجه مدارس و مراکز آموزش عالی می‌باشد.

 

مسول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان نیز در حاشیه این اجلاسیه ، ضمن تقدیر از نمازگزاران سازمان جهاد کشاورزی ، اظهار کرد: طبق تفاهم نامه منعقده با ستاد اقامه نماز ، برنامه ها در بخش مدیریتی تمهیدی شامل :  پخش اذان از طریق رادیو و حلقوم ، برگزاری نماز جماعت در اول وقت شرعی به مدت 20دقیقه ،تنظیف و ایجاد هوای مطبوع و فضای مطلوب نمازخانه، تجلیل از مؤذنین و خادمین نماز، صدور دستورالعمل لغو کلیه جلسات در وقت ادای فریضه نماز ، تشکیل بانک جامع اطلاعات نماز به صورت سیستمی، تشکیل جلسات ستاد اقامه نماز به صورت هردو ماه یک جلسه در طول سال و  تاًمین اعتبارات مورد نیاز در زمینه اجرای برنامه های مرتبط با اقامه نماز اجرا می گردد .